info@singlesacademy.be | +32 (0)479 59 46 47

Wie ben ik?


Ik ben een toonaangevende relatiecoach speciaal voor hogeropgeleide singles tussen 30 en 60 jaar. Een gave voor persoonlijke groei is de toverstaf waarmee ik Singles Academy beziel. Medeleven in combinatie met vlijmscherpe analyse is het magisch tapijt waarmee ik je heilzaam door het land van de liefde begeleid. Passie voor relaties en liefde is de toverdrank die mij eindeloos inspireert om het beste van mezelf te geven en permanent te streven naar innovatie, effectiviteit en professionalisme. Met Singles Academy wil ik je de allerbeste service aanbieden die binnen mijn mogelijkheden ligt.

​​

Voor jou heb ik een schat aan expertise...


Tot mijn 33ste worstelde ik met de liefde. Huilen, bidden, vechten, hopen, wanhopen, vrezen, verlangen. Dat is 15 jaar ervaringsexpertise in daten en relaties die niet bleven duren. Ik wilde dolgraag ware liefde vinden, maar ik struikelde steeds over dezelfde hindernissen. Hierdoor had ik slechte relaties of was ik single. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle jeugdtrauma's die ik moest overwinnen. Maar mijn worstelingen van toen zijn mijn wijsheid van nu. De weg van pijn naar power ken ik. Ik verdiepte me namelijk in de thema's liefde, daten en relaties en ontdekte dé 5 geheimen om een droomrelatie te vinden. Die geheimen deel ik graag met slimme singles zoals jij. 


Ik ben opgeleid als sociaal wetenschapper, filosoof en manager aan meerdere van de allerbeste universitaire instellingen van Europa (KU Leuven, Solvay Business School, International Institute for the Sociology of Law, Oxford University Summer School). Mijn omzwervingen (lees: studies) in het buitenland (Spanje, Engeland) hebben me unieke ervaringen gegeven. Je groeit pas echt als je buiten je comfortzone stapt. Daarnaast rondde ik met succes trainingen af in o.m. strategische analyse, projectmanagement en coaching aan de Nationale School voor Officieren. Het is de kruisbestuiving van diverse disciplines waaruit mijn originele ideeën en inzichten ontspruiten. Tenslotte heb ik ruime praktijkervaring opgebouwd met de begeleiding van honderden individuen, koppels en groepen.

In mijn vrije tijd heb ik me verdiept in o.a. neuropsychologie, coaching, counselling en relationele communicatie. Daarnaast heb ik me verschillende jaren ingezet in als vrijwillig crisis counselor bij de Zelfmoordlijn. Ik hielp mensen om niet uit het leven te stappen. Binnen deze context heb ik ook leden van de politie getraind om effectief te leren reageren op suïcidaal gedrag bij burgers.

Mijn professionele carrière begon ik als verantwoordelijke voor projecten rond leiderschap, communicatie en bedrijfswaarden bij de federale politie. Ook stond ik mee aan de wieg van het allereerste expertisecentrum van de Belgische politie. Gaandeweg zag ik dat niet zozeer praktische problemen maar vooral mentale obstakels mensen kunnen belemmeren in hun functioneren. Ik vond het geweldig om mensen te ondersteunen bij het oplossen van dergelijke hindernissen.

Na verloop van tijd zag ik dat het moment was aangebroken om mijn eigen expertisecentrum uit de grond te stampen. Ik besefte dat mijn echte passie niet lag bij uitwendige veiligheid en de groei van organisaties, maar bij liefde, een gevoel van (inwendige) veiligheid en de transformatie van mensen. Dus heb ik mijn gouden kooi bij de politie losgelaten om full-time zelfstandig relatiecoach te zijn. 

Naar mijn aanvoelen is mijn grootste verwezenlijking niet mijn solide universitaire en professionele achtergrond, maar de gave om leed in leerervaringen om te buigen. Ik groeide immers op te midden van geweld, relatieve armoede en ziekte, en wist me door een onafgebroken doorzettingsvermogen een weg te banen naar een gelukkig leven. Ik ben ervan overtuigd dat als ik dit kon, anderen zoals jij dit ook kunnen en ik begeleid je hierbij graag. Intussen ben ik heel gelukkig getrouwd en woon ik met mijn man en twee kinderen in het prachtige Beersel. Landelijk en toch heel centraal gelegen.


Ik spreek drie talen vloeiend (Nederlands, Frans, Engels) en kan me ook uitdrukken in het Spaans.


Wil je ook graag een paar bijzondere dingen weten over mij als privé-persoon? Scroll dan maar door.

Dit wist je nog niet over mij...

Dit weet je nog niet over mij...


 • Mama van twee wonderkids.
 • Echtgenote van Superman in de meteorologie.
 • Ik hou van de groene bladeren die terug aan de bomen groeien in de lente.
 • Hoewel ik van bladeren houd, neem ik zelden een blad voor de mond.
 • De zon kan mij ook bekoren. Niet om erin te bakken, maar om die grote, gele bal te bewonderen.
 • Doctor in de opruimologie.
 • Voormalig schaatswonder, karatekid en waterrat.
 • Hopend ooit weer een waterrat te worden.
 • Ik geniet van spreken, schrijven en scheppen.
 • Prachtige foto's leren maken en piano leren spelen staan op mijn bucketlist.
 • Liefhebber van Voedselteam, biowijn en MSC-vis (wilde vis gevangen op duurzame wijze). 
 • Ik maak graag schetsen maar heb er momenteel simpelweg geen tijd meer voor.
 • ​Sportvrouw. Ooit. Nu meer getraind in onderbroken nachten (dat heb je met jonge kinderen).
 • M&M fan (mysterie en mystiek).


En niet noodzakelijk in de bovenstaande volgorde.


Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Klik op één van de magische paarse deuren.


Jij bent niet de eerste de beste.


​Je hebt hard gewerkt voor wat je bereikt hebt.

​Je stelt hoge verwachtingen aan jezelf en aan anderen.

Je hebt blinde vlekken, twijfels, bekommernissen.​​

Je bent ook maar een mens.

Daarom heb je hulp nodig.

Je verwacht professionalisme en topservice.
Je apprecieert respect voor privacy.

Je bent namelijk niet de eerste de beste.


Ik ook niet...


Ik ben Karianne Dewitte (1978). Expert op het gebied van de liefde en relaties en ook bezielster van Singles Academy. Wil je weten wie ik ben en hoe mijn expertise gevormd is? Scroll dan maar verder.